Driven projektledare med högflygande planer!

Kristina Runsten är namnet på GreenExergys nyförvärv. För att få en bättre bild om vem Kristina är så ställde vi några frågor.

Hur känns det med nytt jobb?
Det känns spännande och kul! Jag ser fram emot att komma ut och börja jobba, träffa nya människor och hjälpa företag framåt. I detta tidiga skede är det väldigt viktigt för mig att lära känna arbetsgruppen och investera tid i personalens behov och arbetssätt. Det är väsentligt som projektledare att kunna observera och lägga grunden för sitt egna och andras arbete för att sedan veta hur man skall ta itu med projekten man står inför.

Vad kommer du att göra i din nya roll?
Jag kommer att jobba med projektledning. I mina tidigare roller har jag alltid varit samordnare av något slag, så detta känns som ett naturligt steg för mig.

Vad har du för bakgrund?
Jag studerade till civilingenjör i Luleå där jag utbildade mig inom ergonomisk design och produktion med inriktning mot maskinkonstruktion. Jag har därefter arbetat som maskinkonstruktör och utvecklingsingenjör på konsultbolaget Komab Industriteknik men också på Wipro och Ursvikens Mekaniska. Jag har varit mammaledig i två omgångar och efter den sista mammaledigheten började jag jobba på Outotec. Arbetsuppgifterna varierade men gick från konstruktion via offertarbeten och utvecklingskoncept till att landa i ansvar för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Innan jag fick jobbet här på GreenExergy kommer jag senast från Metso där jag var arbetsmiljö-, miljö-, och kvalitetschef (HSEQ-chef).

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är driven och positiv. Jag gillar när det är ett högt arbetstempo och varierande arbetsuppgifter, annars kan jag fort bli rastlös. Det jag tycker är intressant är mötet med nya människor och att jobba ute på ”fältet” istället för att bara sitta vid ett skrivbord.

Vad är din uppfattning om GreenExergy?
De har hållbarhet i fokus och profilerar sig inom energisektorn. Det är något som intresserar mig. Det är ett mindre företag men de har gjort många framgångsrika projekt. Sen gillar jag också tanken på att ”arbeta mot en grönare planet”.

Fun fact:
Kristina har varit medlem i Svenska Fallskärmsförbundet och hoppat upp emot 200 fallskärmshopp.

Namn: Kristina Runsten
Titel: Projektledare
Familj: Man och två barn
Ålder: 39 år
Bor: Örviken

Dela inlägg