Vår nya riskanalysledare & CE konsult brinner för arbetsmiljö!

Charlotte Hedlund är namnet på Green Exergys nyförvärv. För att få en bättre bild om vem denne Charlotte är så ställde vi några frågor.

Namn: Charlotte Hedlund
Titel: Riskanalysledare & CE Konsult
Familj: Man och tre barn
Ålder: 42 år
Bor: Sörböle, Skellefteå.

Hur känns det med nytt jobb?
Det känns fantastiskt roligt och spännande. Jag har längtat efter en sån här möjlighet. Jag älskar utmaningar och jag ser fram emot att lägga min energi på de problemställningar vi står inför. Att få arbeta förebyggande med säkerhetsarbete och samla på mig kunskap och hitta lösningar för andra företag är min drivkraft. Det känns också väldigt kul att få omges med så duktiga och kompetenta medarbetare.

Vad kommer du att göra i din nya roll?
Jag kommer att göra riskbedömningar och CE-märkning. Det är extremt viktigt med arbetsmiljöarbetet och att man tänker på helheten. En säker arbetsplats för alla medarbetare. Arbetsmiljöarbete handlar till stor del om mänskliga beteenden, vi behöver regelverk till skydd för dem som ska arbeta och vistas i de olika miljöerna. Min roll är att hjälpa företagen att identifiera och bedöma risker, reducera dem på ett adekvat sätt samt bistå med kunskap så att lagkraven kring säkerhet och hantering uppfylls.

Vad har du för bakgrund?
I grund och botten är jag socionom. Jag har även en magisterexamen i arbetsmiljö med inriktning mot beteendevetenskap från Umeå universitet. Jag har jobbat med människor och mänskliga beteenden i över 17 år i myndighetsutövning där jag i mina tidigare roller jobbat med utredningar, bedömningar och beslut utifrån juridisk tillämpning. Kommunikation, samordning och sammanställande av dokumentation har också varit viktiga delar i mina tidigare arbeten, något som jag även kommer göra nu.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är positiv och social. Jag skulle nog säga att jag är väldigt medmänsklig och har ett stort engagemang men ställer också krav på god kvalitet och hög rättssäkerhet. Att få jobba och samverka med människor ger mig energi. Jag är driven och lösningsorienterad och försöker alltid vara närvarande i allt jag gör.

Vad är din uppfattning om GreenExergy?
Det är ett litet etablerat konsultföretag med familjär känsla. Vi jobbar främst med tekniska lösningar inom processindustrin och energibranschen. Något som tilltalade mig extra är vårt affärsområde hållbar energi. Det känns viktigt med innovativa lösningar och högre ansvarstagande inom området då vi har den klimatutmaning vi har idag och gissningsvis under lång tid framöver.

Dela inlägg