Riskanalysledare/CE-konsult

Green Exergy befinner sig i en expansiv fas där efterfrågan på våra tjänster ökar. Vi ser därför ett stort behov av att förstärka vårt nya team, CE, Risk- och Säkerhet, med en Riskanalysledare/CE-konsult. Här finns en unik möjlighet för dig som vill vara med och bli en viktig del i vår fortsatta uppbyggnad, där vi tillsammans formar vårt framtida sätt att arbeta.

Om Green Exergy

Green Exergy erbjuder kvalificerade tjänster inom mek-/mediakonstruktion, energi, projektledning, CE-märkning, risk och säkerhet. Vi bedriver vårt arbete i projektform med riskidentifiering och förebyggande åtgärder i nära samarbete med projektgruppen för att skapa så säkra maskiner och hälsosamma arbetsplatser som möjligt.

Helhetsperspektivet inom arbetsmiljö är vår viktigaste utgångspunkt för att hjälpa våra kunder att möta lagkrav inom hälsa och säkerhet och skapa rutiner för ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete.

Våra kunder finns till stor del inom regionen, verksamma i branscher som gruv- och mineralteknik, energi och vattenkraft, skog- och träindustri samt bygg och mark.

Vem är du?

Har du ett brinnande intresse av arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor? Vill du verka för säkerhetshöjande insatser för att förhindra olycksfall vid kontakt med maskiner och anläggningar? Uppskattar du ett flexibelt arbete med frihet under ansvar?

Vi söker dig med relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande inom inriktningarna teknik, arbetsmiljö eller beteendevetenskap. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från ditt utbildningsområde och att du är förtrogen med att arbeta utredande utifrån gällande lagkrav och standarder. Meriterande är erfarenhet inom maskinsäkerhet, el/automation eller övrigt säkerhetsarbete inom industrin.

Möjlighet till olika tjänsteinriktningar finns också då efterfrågan och kundernas behov varierar stort. Varje projekt har olika behov av spetskompetenser och därför ser vi en styrka i att bygga vårt nya, större team bredare där olika bakgrund, utbildning och erfarenhet är av värde.

För att lyckas i ditt arbete krävs att du är analytisk och har lätt för att förstå tekniska processer, kan tolka gällande lagkrav inom området samt jobba strukturerat med framdrift och hög kvalitet. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, såväl i tal som i skrift.

Är du en person som tycker om att arbeta front office finns goda möjligheter till arbetsuppgifter med många kundkontakter. Föredrar du att arbeta back office kan vi erbjuda en roll med färre kundkontakter och övervägande arbete med teknisk dokumentation, granskning och upprättande av behövliga underlag inför CE-märkning.

I rekryteringsprocessen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Några exempel på arbetsuppgifter är

  • Riskanalysledare där du utför riskbedömningar utifrån olika metoder och föreslår säkerhetshöjande åtgärder utifrån gällande lagkrav, ibland inför CE-märkning
  • Dokumentation av säkerhetsuppgraderingar efter genomförd säkerhetsrevision t ex uppdatering av tekniska filer och bruksanvisningar
  • Arbete med teknisk tillverkardokumentation som t ex upprättande av tekniska filer och dokument, granskning och/eller utarbetning av bruksanvisningar samt inhämtande och sammanställning av teknisk dokumentation från tillverkare
  • Samordning av CE-frågor i förstudier, förprojekt och i genomförandeprojekt
  • Utredningar och juridisk vägledning till beställare, granskning av upphandlingar gällande CE-frågor, medverkande som specialist i kundernas utvecklingsarbete inom arbetsmiljö- och säkerhetsområdet

Vi erbjuder

För rätt person erbjuder vi spännande, varierande arbetsuppgifter och en konkurrenskraftig lön i en mindre och flexibel organisation. Vi har korta beslutsvägar med stor möjlighet för dig som medarbetare att kunna påverka verksamheten. Vi erbjuder även det lilla företagets familjära stämning med stor framtidstro där vi är modiga inför förändringar och tillsammans skapar ett bra arbetsklimat där alla ska känna sig delaktiga, trivas och kunna utvecklas. Självklart får du det stöd och de verktyg du behöver för att klara din roll på bästa sätt.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, placeringsort Skellefteå. Resor i tjänsten kan förekomma.
B-körkort ett krav.

Kontakt och ansökan
Vill veta mer om tjänsten? Kontakta Charlotte Hedlund, enhetschef på tel. 079 – 006 01 71 eller Anders Bystedt, VD, på tel. 073 – 025 05 23.

Välkommen att maila in din ansökan till charlotte.hedlund@greenexergy.com senast den 4 december 2020. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi undanbeder oss kontakt från rekryterings-, bemanningsföretag och annonssäljare då vi sköter rekryteringen själva.

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på google
Google+
Dela på email
E-POST